Onderhoud

Het gros van onze meubelen worden gemaakt van producten uit de natuur en hoewel de grootste zorg wordt besteed aan selectie en kwaliteit, zullen deze altijd onderhevig zijn aan natuurlijke zaken als slijtage en verkleuring.

Om onze meubelen zo lang mogelijk in topconditie te houden raden wij de onderhoudsproducten van Oranje Furniture Care of LCK Nederland aan voor al uw meubelen.

Hieronder vindt u meer informatie met betrekking tot onderhoud van verschillende materialen.

Leder

Leer is een natuurproduct. Dit houdt in dat er geringe afwijkingen tussen jouw product en die van de showroommodellen of stalen kan voorkomen. Deze eigenschappen bepalen het natuurlijke karakter en de charme van de leersoorten. In echt leer kunnen de volgende fouten voorkomen, insectenbeten, littekens, nekplooien, structuur- en kleurverschillen. Ook kan er plooivorming op de stoel voorkomen, of na verloop van tijd ontstaan. Dit komt voort uit de natuurlijke rek en geeft een bepaalde rek om teveel druk op de stiknaden te voorkomen. Dit zijn natuurlijke eigenschappen van leer en geen reden voor reclamatie.

HCM verwerkt verschillende soorten leer, in te delen in 2 categorieën.

1. Dicht afgewerkt leer, Hermes, Toledo en Vivente.

Semi-aniline leer, voor intensief gebruik. Dit leer is behandeld met een beschermlaagje en een print, heel geschikt voor intensief gebruik en zeer ondershoudsvriendelijk.

Wij adviseren voor deze leersoort het onderhoudsmiddel Leather protectionset van Oranje B.V of de Keralux set P voor gepigmenteerde leersoorten van LCK Nederland .

Bij de woninginrichter te koop of bij ons te bestellen, zie rubriek Serviceshop.

2 Open leer, Kenia en Fox.

Bij deze leersoorten worden geen kleurstoffen aan de oppervlakte aangebracht. Het leer heeft hierdoor een natuurlijkere uitstraling. Kleurverschillen zijn groter en "fouten" (lees insectenbeten, littekens en vlekken) zijn meer zichtbaar. Per product kan aan elkaar gestikte delen kleur- en structuurverschillen voorkomen. Dit is karaktereigenschap die onlosmakend bij het soort leer en dus het eindproduct hoort. Door het gebruik wordt dit nog meer geaccentueerd.

Let wel door de openstructuur is voor intensief gebruik met kinderen en huisdieren de kans op vlekken groter.

Deze leersoorten zijn in te spuiten met Leather/textile protector van Oranje B.V. (lees altijd eerst de gebruiksaanwijzingen).

Gebruik bij het schoonmaken een schone niet pluizende doek.

Behandel een vlek zo snel mogelijk, meestal is een doek met lauw water al voldoende. Wrijf nooit te hard op één plek, dit geeft glimmende vlekken en de poriën verstoppen. Dep vochtplekken zo snel mogelijk af met een tissue of keukenpapier.

Bij twijfel raadpleeg uw woninginrichter of neem met ons contact op.

Stof / Leatherlook

Wij verwerken verschillende soorten stoffen en leatherlook. Deze zijn van een hoogwaardige kwaliteit.

Dit uit zich op het gebied van slijtvastheid (Martine-deel test) en lichtechtheid.

Behandel een vlek zo snel mogelijk. Zorg er eerst voor dat er geen stof op de bekleding ligt. Gebruik een schone niet pluizende doek. Deppen met een tissue of keukenpapier, grotere hoeveelheden opscheppen met een lepel. Schoonmaken met lauw water en laten drogen is meestal al voldoende. Wrijf niet te lang op een plek om beschadigingen en pilling te voorkomen.

Textiel

Textielbekleding is makkelijk te kleuren en te bedrukken. Er worden zeer sterke textielsoorten gemaakt maar de meeste stoffen zijn toch kwetsbaar. Textielbekleding verkleurt door zonlicht. Scherpe voorwerpen kunnen scheuren veroorzaken. Denk daarbij ook aan de nagels van je huisdieren. Spijkerstof van jeans kan afgeven en is harde​r dan de meeste stoffen. Er zitten sierspijkers op welke slijtage aan het oppervlak kunnen versnellen. Voor onderhoud adviseren wij de Textile Care Kit van Oranje Furniture Care. De Textile Care kit houdt nieuwe stoffen in topconditie en zorgt voor een extra bescherming (lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing). 

Geoliede tafel

Een geoliede tafel is eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek. Let op met theezakjes, rode wijn en voorwerpen die oxideren. We adviseren onderzetters onder warme en scherpe voorwerpen te gebruiken. Daarnaast is de luchtvochtigheid erg belangrijk. De luchtvochtigheid bij u in huis moet tussen de 50 en 65% liggen. Als gevolg van een lagere luchtvochtigheid kunnen er droogscheurtjes in het hout ontstaan. 

Hout is een echt natuurproduct met een mooie authentieke uitstraling. Om uw houten meubel(en) in topconditie te houden raden wij de Wood Care Kit aan. Deze set bevat een natuurlijke olie speciaal voor geolied of onbehandeld houten meubelen en een effectieve reiniger.

Deze unieke set reinigt, verzorgt en biedt extra bescherming tegen vocht en warmte. Het voorkomt vlekken en geeft een kleurverdiepend effect.

Noten tafel

Een noten tafel is eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek. Let op met theezakjes, rode wijn en voorwerpen die oxideren. We adviseren onderzetters onder warme en scherpe voorwerpen te gebruiken. Daarnaast is de luchtvochtigheid erg belangrijk. De luchtvochtigheid bij u in huis moet tussen de 50 en 65% liggen. Als gevolg van een lagere luchtvochtigheid kunnen er droogscheurtjes in het hout ontstaan.


Gelakte meubels

Een gelakt meubel is eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek. Voor hardnekkige vervuiling kunt u een reiniger gebruiken. Let op met theezakjes, rode wijn en voorwerpen die oxideren. We adviseren onderzetters onder warme en scherpe voorwerpen te gebruiken. Daarnaast is de luchtvochtigheid erg belangrijk. De luchtvochtigheid bij u in huis moet tussen de 50 en 65% liggen. Als gevolg van een lagere luchtvochtigheid kunnen er droogscheurtjes in het hout ontstaan.


0