Materialen

Wij werken alleen met materialen waar we volledig achterstaan. Al onze meubelen worden volledig in eigen beheer gemaakt. Onze vakbekwame medewerkers maken met de meeste zorg en met geavanceerde machines een meubel waar u jarenlang veel plezier van zult hebben.

Leder

Hermes Leder

Een geschuurd en gecorrigeerd leder, wat inhoudt dat de natuurlijke befouting van een huid wordt afgeschuurd en van een leerprint (madras) wordt voorzien. Hierdoor worden schrammen en insectenbeten zo goed als onzichtbaar. De huiden worden geverfd en van een vuilafstotende beschermlaag voorzien.

Toledo Leder

Hetzelfde soort leer als Hermes echter ca. 1,3mm dik i.p.v. 1.0mm en met een grovere leerprint dan die van de Hermes bewerkt. Zoals op de meeste kwaliteiten kunnen ook op Toledo de natuurlijke eigenschappen van leer nog zichtbaar zijn. Dit zijn zeker geen verminderingen van de kwaliteit of duurzaamheid van het leer.

Vivente Leder

Gemaakt uit de beste Zuid-Amerikaanse runderhuiden. Tijdens het leerproces worden de huiden slechts licht gecorrigeerd en vervolgens krijgen de huiden een "antiek-look"door het craquelé effect.

Kenia Leder

Kenia leer heeft veel verschillende kleurnuances binnen één huid. De uitstraling verschilt van robuust tot zelfs fijn nubuck. Dit is geheel afhankelijk van de huid en niet van te voren in te schatten door ons als fabrikant. Houd bij aankoop dus rekening met kleurverschillen en de eigenschappen van open leer.

Fox Leder

Dit leer heeft een robuust en stoer uiterlijk. Door de open structuur is dit leer wat moeilijker in onderhoud, wel gaat dit leer na verloop van tijd meer "leven". Ook op de Fox kunnen de natuurlijke eigenschappen van de huid nog zichtbaar zijn. Je moet dan denken aan genezen schrammen, mestvlekken, tekenbeten enz.

Vintage Leatherlook

Mooi kunstleer met een Vintage look.

De slijtweerstand of slijtvastheid wordt bepaald door middel van de Martindale-test. De waarden lopen voor de meubelstoffen uiteen van 6.000 voor decoratieve stoffen tot minimaal 20.000 voor projectstoffen.

Deze leatherlook is getest op een waarde van 100.000

Bronco Leo

Een leaterlook in een 25 tal kleuren, goed geschikt voor thuis of in een horeca gelegenheid.

Break

Sterke stof voor thuis of projectinrichting. In vele kleuren leverbaar,

Martindale-test 50.000

0